A Motorsport.com értesülése szerint a másik három gyártóval ellentétben a Mercedes egyszerre, egy lépésben elköltötte az összes idén rendelkezésre álló motorfejlesztési zsetonját az Olasz Nagydíj előtt.


Míg a Ferrari és a Honda kisebb lépésekben már kétszer hozzányúlt az erőforrásaihoz, a Mercedes egészen eddig kivárt – nem is kellett kapkodniuk, így is érinthetetlennek tűnik a motor, most, amikor Monzára Nico Rosberg és Lewis Hamilton megkapja idei harmadik erőforrását, azokon már mind a 7 zsetonból kihozható összes fejlesztés szerepel majd.
A szaklap hozzáteszi, hogy a Mercedesnél nem igazán a motorerőt jutalmazó monzai pályára készültek ezzel, a fejlesztések sokkal inkább a 2016-os fejlesztési irány első lépcsőjét jelentik, a munka a télen felhasználható újabb zsetonok beváltásával folytatódik majd.
A fejlesztések mostani bevetése bőséges időt ad majd arra is, hogy a motorban tesztelhessék az üzemanyag- és kenőanyag-szállító partner, a Petronas újabb termékeit is.
Az új erőforrást egyelőre csak a gyári csapat autói kapják meg, de nem kizárt, hogy az idény későbbi részében megjelenik a kliensek, azaz a Williams, a Lotus és a Force India járgányaiban is.
Az Olasz Nagydíj után fennmaradó zsetonok gyártónként
Mercedes: 0
Honda: 4
Renault: 12
Ferrari: 10