Egyre közeleg a Renault új gyári csapatának életre hívása – persze a csőd szélén táncoló  Lotusnak szinte már a tegnap is későn lenne a felvásárlásra -, és ezzel a Red Bull-csapatokkal való szakítás.
Az elmúlt pár hétben úgy tűnt, hogy a francia gyártó helyére a Mercedes léphetne a Red Bull Racingnél, de Stuttgartban nem sietnek a döntéssel, tisztán akarnak látni a Red Bull és a Renault viszonyát, szerződési helyzetét illetően.
“Autóipari szinten a Renault és a Daimler viszonya kimondottan baráti, ezért már korábban is mondtuk, hogy addig nem is bocsátkozunk tárgyalásokba, amíg a Red Bull és a Renault nem rendezi a helyzetet egymás között. Borzalmasan komplex ügy ez, számos döntést kell meghozni” – magyarázta a Mercedes F1-es csapat- és motorsportfőnöke, Toto Wolff. 


Az olasz Gazzetta dello Sport szerint ezt a késlekedést akarja kihasználni a Ferrari, a lap úgy tudja, hogy az elnök Sergio Marchionne nem csak a hazai futam okán utazik Monzába a hétvégén, hanem erőforrást is ajánl majd az egyre szorongatottabb helyzetben lévő Red Bullnak.
A lap szerint a korábbi ajánlat helyett, amelyben még amolyan B státusz járt volna a Red Bullnak, Marchionne most az erőforrás mindenkori legfrissebb változatát kínálná a Milton Keynes-ieknek. A Toro Rossónak való szállítás is az üzlet része lenne, de azt nem tudni,a kiscsapat melyik motorváltozatra számíthatna.
A Gazzetta szerint Monzában Marchionne a pilótapiacon is körülnézne, Daniel Ricciardóval, Max Verstappennel és Carlos Sainzcal is beszélget majd, hiszen egyelőre keresik Kimi Räikkönen 2017-es utódját.