A Belga Nagydíj hétvégéjén a szabadedzésen Nico Rosbergnél, majd a versenyen Sebastian Vettelnél nagy sebességnél történt defektek komoly kritikákat és aggodalmakat váltottak ki a versenyzőkből, elégedetlenek a Pirellivel.
F1: Nem lesz versenyzői bojkott Monzában 1
F1: Nem lesz versenyzői bojkott Monzában 11


A Forma-1-es pilóták szakszervezete, a GPDA már korábban jelezte, hogy válaszokat vár az olasz gyártótól és a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), a biztonság elsődleges számukra, a szervezet elnöke, Alexander Wurz azonban leszögezte, hogy nem készülnek semmilyen látványos érdekérvényesítő lépéssel, például bojkottal a hétvégi Olasz Nagydíjra.
„Nagyon messze a bojkott lehetősége. Sok gyártónál előfordultak már meghibásodások, nem csak a Pirellinél, hiszen a Forma-1-ben minden folyamatosan fejlődik, a gumik terhelése pedig gyorsan nőhet” – nyilatkozta az osztrák a Motorsport.comnak. 
„Tisztában vagyunk vele, hogy a teljesítmény és a biztonság egyensúlya igen kényes. Azonban időről időre meg kell állnunk és fel kell tenni a kérdést, hogy most épp merre billen a mérleg. Konstruktív párbeszédre van szükség.”
„Ami a defekteket illeti, a két spái eset közül az egyikre van magyarázat, a másiknál még folyik a vizsgálat. De az F1 története során sok defekt volt már. Nem bűnbakokat keresünk, egyszerűen csak tudni szeretnénk, hogyan tovább, milyen lépések jönnek. Ez egyelőre még nem dőlt el, ezért nem is szeretnék részletekbe menni.”