A Williams 2014-ben Felipe Massával a 3. helyet szerezte meg az Olasz Nagydíjon, az autójuknak kedvező jellegű Monzában idén is hasonló eredményt remélnek.
“Monza egy speciális pálya, a többi csapathoz hasonlóan mi is egyedi aerodinamikai csomaggal készülünk rá. Nagyszerű pálya, kihívás a mérnökök és a versenyzők számára is. Nagyon gyors egyenesek és igen komoly féktávok jellemzik, de van pár gyors és közepes tempójú kanyar is. Az Ascari igazi kihívás, a Parabolicában pedig stabil orr szükséges, de ez meg is van az FW37-esnél. Tavaly sikerült a dobogóra állnunk, igyekszünk majd ismételni idén, hogy több pontot hozzunk a legközelebbi riválisainknál” – magyarázta a csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley.


A 2014-es eredményt a “megfelelő” ember hozta, hiszen a Ferrarinál eltöltött évek miatt az olaszok ma is imádják Massát. A brazil veterán szívesen üdvözölné őket újra a pódiumról.
“A monzai az egyik legélvezetesebb pálya. A környék és az időjárás fantasztikus, nagyszerűek az ételek, a szurkolók pedig szenvedélyesen szeretik a Forma-1-et. A Monzai dobogóra felállni különleges élmény, nekem pedig nagyon sokan drukkolnak Olaszországban. Az autónknak elvileg fekszik a pálya jellege, de keményen kell majd dolgoznunk azért, hogy jó eredménnyel távozhassunk az Olasz Nagydíjról.”