Bár még semmi nem dőlt el, szinte biztos, hogy a Red Bull és a Renault 2016 után befejezi az együttműködését, sőt akár az is lehetséges, hogy már a jövő évben más erőforrásokra vált az osztrák-brit csapat.
Ha a Renault saját gyári csapatot indít a Lotus, esetleg a Force India megvásárlásával, a Mercedesnél felszabadul egy hely, a német gyártónak pedig mind pénzügyileg, mind az érdekérvényesítés szempontjából szüksége van egy új partnerre, igaz, a Red Bull esetében fennáll a veszély, hogy a négyszeres konstruktőri bajnok alakulat odavághat az ezüst nyilaknak is.


Az egykori Benetton- és Renault-főnök Flavio Bratore szerint az utóbbi dolog nem komoly ellenérv, a Mercedesnek kimondottan érdeke, hogy erős Red Bull legyen a pályán.
“Miért adna a Mercedes motort a Red Bullnak? Ha én lennék a főnök a Mercedesnél, akkor kapna motort a Red Bull. Győzni csak versenyben lehet, a Forma-1-ből pedig pillanatnyilag épp a verseny hiányzik. A Mercedes számára az elsődleges cél, hogy verseny legyen, a második az, hogy azt ők nyerjék meg” – utalt a La Repubblicának nyilatkozva az egyre unalmasabbá váló Mercedes-dominanciára.