Az elmúlt években számos szomorú eset emlékeztetett arra, hogy a formaautókban a versenyzők feje van a legnagyobb veszélyben, most vasárnap újabb súlyos baleset történt. 
A Forma-1-ben 2003-ban a Minadinál és a Jaguarnál versenyző 37 éves angol, Justin Wilson kómában fekszik, miután az IndyCar vasárnapi poconói futamán egy másik autóról leszakadt törmelékdarab nagy sebességgel fejen találta. Az Andrettinél vezető Wilson a Chip Ganassi-s Sage Karam balesete után volt rosszkor, rossz helyen, az utóbbi autó orr-részéről származó darabot ilyen sebességnél esélye sem volt elkerülni.
“Justin Wilson súlyos fejsérülést szenvedett a Pocono Racewayen tartott mai versenyen. Wilson jelenleg válságos állapotban, kómában fekszik az allentowni Lehigh Valley Health Network kórházban. Az IndyCar imádkozik Justinért, a családjáért és az Andretti Autosportért” – áll az IndyCar közleményében.
Korábban Felipe Massával is hasonló baleset történt a Hungaroringen, őt egy rugó találta fejen, de pár hónap alatt felépült. Henry Surtees belehalt, amikor egy elszabadult kerék zuhant rá.