Jól sikerült az időmérő edzés a Lotusnak a 2015-ös Forma-1 Belga Nagydíjon, hiszen Romain Grosjean a negyedik, Pastor Maldonado pedig a nyolcadik időt érte el. Idén ez az eddigi legjobb időmérős eredménye a Mercedes-motoros alakulatnak.


Nem lehet azonban felhőtlenül elégedett az istálló, mert Grosjean versenyautójában sebességváltót kellett cserélni, így a versenyt ötrajthelyes büntetéssel, azaz a kilencedik helyről kezdheti a francia. Maldonado a hetedik helyre lép előre.

“A mai eredmény több, mint amire számítottunk. Mindent kiadtam magamból, amit tudtam. Az utolsó körben keményen nyomtam az elejétől a végéig, negyediknek lenni nagyon jó eredmény” – értékelt Romain Grosjean.

“Kilencedik helyről indulunk a büntetés miatt, meglátjuk, mit érhetünk el. A versenytempónk jobb, mint az időmérős, szóval jó beállítással és remélhetőleg néhány szép előzéssel szerezhetünk néhány értékes pontot vasárnap” – tette hozzá, majd a pályáról is elárult valamit:

“Nagyon gyors ez a pálya. 300-zal áthajtani az Eau Rouge-on olyan érzés, mint gyereknek lenni karácsonykor. Minden alkalommal, amikor keresztülhajtasz rajta, vigyorogsz.”

F1: Szenzációs eredmény a Lotusnál 3


Pastor Maldonadónak nem indult jól ez a versenyhétvége sem, ismét összetörte a versenyautót, de az időmérőn már ő is erősnek tűnt.

“A hétvége elején nem volt igazán jó a tempónk, a csapat igazán remek munkát végzett. Köszönet mindenkinek ezért! Azt hiszem, versenyképesek leszünk holnap, és jó stratégiával valami nagyon szépet is elérhetünk” – mondta a kolumbiai versenyző.