Noha egy hétfői hír szerint a Mercedes igazgatótanácsa rábólintott arra, hogy adott esetben motorokat szállítson a cég a Red Bullnak, egyelőre nem tárgyaltak a felek. Szinte biztos, hogy a következő év végén a Red Bull szakít a Renault-val, így új partnerre lesz szüksége a csapatnak.
“Egyelőre egyetlen tárgyalásunk sem volt a Red Bull-lal ebben a kérdésben” – mondta Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök a Kleine Zeitung című lapnak. “De az életben soha nem mondhatjuk, hogy soha.”
A Renault viszonya az elmúlt hetekben jelentősen megromlott a Red Bull-lal, ha tehetnék, a franciák talán korábban is felbontanák a 2016 végéig érvényes szerződést.
“Amikor Vettel négy vb-címet nyert, minden a Red Bullról szólt. A jelenlegi helyzetben meg csak a motort kritizálják” – mérgelődött Carlos Ghosn, a Renault vezérigazgatója.
A Ferrari közben valószínűleg lemarad a Red Bullról, ami a gyár egyik bennfentese szerint hiba is lehet. “Miért nem tettünk meg mindent azért, hogy motorokat szállíthassunk a Red Bullnak? Most azt kockáztatjuk, hogy ismét megelőzzenek minket” – értetlenkedett az Auto Bild forrása.