Lewis Hamilton néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy gyerekként eredetileg motorversenyző szeretett volna lenni – ha a váltáshoz késő is van, bármikor tesztelhet, ha akar, jelezték neki a MotoGP-ből.
 
A Mercedes Forma-1-es címvédőjéhez hasonlóan a Monster energiaital által szponzorált Yamaha-csapat két szupersztárja, a kilencszeres világbajnok élő legenda, Valentino Rossi, valamint az ötszörös bajnok Jorge Lorenzo is azonnal felajánlotta M1-es járgányát.


“Néha beszélünk Lewisszal, szokott MotoGP-kre járni. Mindig elmondja, hogy szívesen jön, és a ranchemre is eljönne, hogy kipróbálja a motoromat. Kérdeztem, hogy csak úgy, nulláról indulna, vagy azért szokott-e motorozni, ő pedig mondta, hogy azért ért hozzá, 450-es motoron szokott menni, meg ilyenek. A MotoGP kipróbálásához azért kell egy kis tapasztalat, de elég kezesek a motorjaink, ha egy kicsit lefojtjuk, akkor Lewis kipróbálhatná az M1-est, jó lenne” – magyarázta Rossi a hétvégi, indianapolisi verseny előtt.
Lorenzo viccelődve kontrázott: “Ahogy Valentino is mondja, Lewis tényleg nagyon odavan a motorokért. Azt hiszem, krosszmotorja is van. Örömmel odaadnám neki az M1-esemet – mondjuk valami nagyobb biztosítással!”