A Toro Rosso idén minden idők legfiatalabb Forma-1-es pilótáját mutatta be a 17 éves Max Verstappen személyében, de a tini helytáll a csúcskategóriában. A holland ifjonc a múlt hétvégi, kaotikus Magyar Nagydíjon a nagycsapat pilótái – Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo – mögött a 4. ért célba, a főnöke alig győzte dicsérni.
A Forma-1-ben 4., pedig jogsija sincs 2
Ő az új Vettel?


“Tökéletes szereplés volt!” – mondta a GPUpdate.netnek a Red Bull pilótaprogramját vezető Helmut Marko. 
“Egyáltalán nem hibázott, a stratégia, a bokszkiállások, minden működött. Igaz, kapott egy áthajtásos büntetést, de szerencsére ez nem befolyásolta az eredményt. Folyamatosan tanul, biztosan látunk még nagy dolgokat Verstappentől” ? magyarázta, hozzátéve, hogy a Toro Rossónál nagyon jó helyen van az újonc.
“Fantasztikus környezetben dolgozik, nagyon sokat tanulhat. Minél kisebb a nyomás, annál könnyebben fejlődhet. De az eredmények már így is fantasztikusak. Ki gondolta volna, hogy az idény felénél már megcsíp egy 4. helyet?”
Marko a Magyar Nagydíj után különösen büszke lehet, hiszen Verstappenen kívül a dobogós hármas is a Red Bull pilótaneveldéjének “terméke” volt, Ricciardót, Kvjatot és az idén már a Ferrariban ülő Sebastian Vettelt is ő juttatta a Forma-1-be.
A Forma-1-ben 4., pedig jogsija sincs 3
A nyári szünetben készül


Ami Verstappent illeti, szinte hihetetlen, de közúton még nem vezethet, csak szeptemberben vizsgázik majd.
“Még nincs meg a jogsim. Az elméleti vizsgám már megvan, de meg kell várnom a 18. születésnapomat, hogy nekifuthassak a gyakorlati vizsgának. A nyári szünetben veszek majd leckéket. Az F1-es menetrend mellé elég nehéz beszorítani bármit is, szóval meg kellett várnom a szünetet. A belgiumi törvények szerint minimum 6-7 órát kell vezetni a vizsga előtt, remélem, hogy annyi elég is lesz” – magyarázta. 
A felvetésre, miszerint biztos gyerekjáték lesz számára a vizsga, így felelt: “Nem vagyok benne olyan biztos, lehet, hogy a közúton túl gyors vagyok. Majd meglátjuk!”