Bár a kaotikus futam későbbi eseményei mellett eltörpült a dolog, a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj rögtön érdekes epizóddal indult, ugyanis elsőre nem sikerült a rajt, ismételni kellett, mert Felipe Massa rosszul állt be a helyére a rajtrácson. 
A versenyzők általában a “kockánál” felfestett sárga vonalhoz igazítják az első tengelyt, de a brazil veterán utólag azt mondta, ő nem látta az autóból az igazodási pontot.


“Valtterinek semmilyen gondja nem volt ezzel, szóval meg kell vizsgálnunk, hogy nem kell-e megemelnünk Felipe ülését vagy valamit másképp csinálnunk a rajtoknál. Szerintem nem ül alacsonyabban, mint Valtteri, a szabályok miatt nem is ülhet, de fejformája, a szemei elhelyezkedése nyilván más. A célegyenes nem lejt vagy emelkedik a Hungaroringen, de Felipe azt mondta, egyszerűen nem látta a helyét” – magyarázta a Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley. 
“Amikor (a második formációs kör után) visszaért a rajtrácshoz, mondtuk neki, hogy mi a gond, de ő tudta, hogy nem lát rendesen, ezért azt mondta, hogy a biztonság kedvéért, hogy elkerülje a büntetést inkább a vonal előtt áll meg, mi pedig mondtuk, hogy mennyi hiányzik még, végül úgy állt be” – tette hozzá.
Massa az első szabálytalanság miatt 5 másodperces időbüntetést kapott, bár ez nem sokat számított, a Williamsnek továbbra sem fekszenek a lassú, kanyargós pályák, így a brazil csak a 12. lett a Hungaroringen vasárnap.