A 30. Magyar Nagydíj után a stewardok négy versenyzőnek is büntetőpontokat osztottak ki.
A mercedeses Lewis Hamilton a Daniel Ricciardóval történt ütközése miatt kapott két pontot, a címvédő eddig nullával állt. Az angol a futamon is kapott már egy áthajtásos büntetést az incidensért.
A Red Bull-lal Forma-1-es pályafutása első dobogós helyezését megszerző Danyiil Kvjat is két ponttal “gazdagodott”, őt azért büntették, mert a pálya elhagyásával előzött, a megszerzett pozíciót pedig nem adta vissza.
 


Az F1 balhébajnoka, Pastor Maldonado a Hungaroringen igazán kitett magáért, ütközésért, bokszutcai gyorshajtásért és biztonsági autós szakasz alatti előzésért is kapott már büntetéseket a verseny alatt, utólag a Sergio Perezzel történt baleset okozásáért két pontot adtak neki, összesen hatnál jár. Érdekes módon a safety caros kihágásért nem járt pont.
Csapattársa, Romain Grosjean is két pontot kapott a veszélyes bokszutcai kiengedésért, amikor majdnem nekiment Felipe Massának.
Orosz kollégájához hasonlóan eddigi legjobb Forma-1-es eredményét, egy 4. helyet ünneplő Max Verstappen sem maradt ki, a Toro Rosso 17 éves holland ifjonca a biztonsági autós szakasz alatt nem tartotta az FIA által kiadott tempót, ezért három pontot osztottak ki neki.
A 2014-ben bevezetett új rendszer alapján az a versenyző, aki 12 hónapon belül 12 pontig jut, a következő versenyen automatikusan nem indulhat. A pontok a kiosztás után egy évvel törlődnek.
 
A büntetőpontok állása a Magyar Nagydíj után

F1: Röpködtek a büntetőpontok a Magyar Nagydíj után 1