Rob Smedley bízik az időjárás-jelentőkben, hogy igazat jósolnak. A hírek szerint holnapra közel tíz fokos lehűlés várható a Hungaroring környékére, amely a Williams csapat vezető vernsenymérnöke szerint jót tehet majd a teljesítményüknek.

Ezért is nem mosolyfakasztó, hogy Smedley a Forma-1 Magyar Nagydíj időmérője utáni nyilatkozatában a dobogóról beszél, mint elérendő célról, miközben a Valtteri Bottas a hatodik, Felipe Massa csak a nyolcadik helyről indul egy olyan pályán, ahol hagyományosan nehéz előzni.

“Ahogy az várható volt, igazán szoros volt időmérő, mi pedig csak néhány tizeddel voltunk lassabbak, mint szerettünk volna lenni” -értékelt Bottas a futam után. “Mindent kihoztam az autóból, amit tudtam, így elégedett vagyok a teljesítményemmel. A pontokat holnap osztják, és vár még ránk egy kis munka, de a végéig harcolunk majd” – tette hozzá a finn.

F1: A hűvösben bízik a Williams 1
F1: A hűvösben bízik a Williams 2

F1: A hűvösben bízik a Williams

F1: A hűvösben bízik a Williams

F1: A hűvösben bízik a Williams 19
F1: A hűvösben bízik a Williams 20
F1: A hűvösben bízik a Williams 21
F1: A hűvösben bízik a Williams 22
F1: A hűvösben bízik a Williams 23
F1: A hűvösben bízik a Williams 24
F1: A hűvösben bízik a Williams 25
F1: A hűvösben bízik a Williams 26
F1: A hűvösben bízik a Williams 27
F1: A hűvösben bízik a Williams 28
F1: A hűvösben bízik a Williams 29
F1: A hűvösben bízik a Williams 30
F1: A hűvösben bízik a Williams 31
F1: A hűvösben bízik a Williams 32
F1: A hűvösben bízik a Williams 33
F1: A hűvösben bízik a Williams 34
Fotó megosztása:
F1: A hűvösben bízik a Williams 35


Bár nem épp ez a legjobb rajtpozíciója Magyarországon, Massa sem kesergett: “Elégedett vagyok. Szeretnék előrébb lenni a rajtrácson, de nem sikerült tiszta kört szállítanom.” 

“Holnap arra összpontosítok majd, hogy kihozzam a legtöbbet a gumikból és reméljük, hogy jobb lesz az autónk a versenyen, mint az időmérőn. A holnapra várható alacsonyabb hőmérséklet a kezünkre játszhat és reméljük, mindkettőnknek olyan rajtja lesz, mint Silverstone-ban” – utalt korábbi kitűnő indulásukra a brazil veterán.

A Williams teljesítményéből is látszik, hogy bár jelenleg a motor sokkal dominánsabb a Forma-1-ben, mint korábban, önmagában a Mercedes-erőforrás sem garancia sikerre, a jó kasztni és futómű, valamint a helyes beállítások ugyanúgy sokat számítanak.