A négyszeres hungaroringi győztes Lewis Hamilton a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján is dominált, délelőtt és délután is ő volt a leggyorsabb, míg a második gyakorláson legközelebbi riválisát, a csapattárs Nico Rosberget megelőzték a Red Bull-ok. A címvédő mindennel nagyon elégedett volt:
“Nagyon jól éreztem ma magam a pályán! Lassan úgy gondolom, hogy a Hungaroring a kedvencem, annyira élvezetes vezetni a kanyarkombinációkban és a lejtőkön-emelkedőkön. Igazi régi stílusú pálya” – kezdte.
“Mondjuk baromi meleg volt, mintha szaunában kellett volna vezetni. Már azelőtt szakad a víz az emberről, mielőtt az autóba ülne, csak a második edzésen vagy fél kilót fogytam. Ilyen körülmények között nem könnyű jó kört összerakni, szerintem mindenki küszködött egy kicsit. Vasárnap enyhébb lesz, ami fizikailag kevésbé megterhelő, viszont érdekes lesz látni, hogyan változik a balansz. De az autó erősnek tűnik, egyelőre nagyon elégedett vagyok vele.”
A Red Bull formáját illetően így nyilatkozott: “Ez jó! Kicsi a rakás, nagyot kíván! Úgy tűnik, ma elég gyorsak voltak.”


Nico Rosberg természetesen nem volt ilyen boldog:
“Nehéz napom volt ma, sosem találtam a balanszot, egyszer alul-, máskor túlkormányzott volt az autó. A saját farkamat kergettem. A hosszú etapos tempó azért rendben volt, arra lehet építeni, de holnapra egyértelműen javítani kell a beállításaimon, aztán gyakorolnom kell az időmérőre.”