Nico Rosberg a Hungaroringen panasznapot tartott, és úgy fogalmazott, hogy meg kellett tanulnia együtt élni egy állandó problémával a Mercedes fékeivel kapcsolatban. A téma akkor került elő, amikor Rosberget arról kérdezték, hogy nehéz-e beállítani a W06-ost.
“Sosem egyszerű, mindig nagy kihívás” – válaszolta Rosberg. “Nincs különösebben nagy probléma az autóval, leszámítva a szokásos problémámat a fékekkel, amelyet régóta nem tudunk megoldani.”
Rosberget természetesen megkérték arra, hogy jobban írja körül a problémát. “Tényleg semmi különös, ez csak az én ízlésemmel kapcsolatos gond. Nehéz a helyükre tenni a dolgokat, mert régóta próbálkozunk, de nem sokat haladtunk.”
“Hat hónapig tartott, amíg elkészült egy új féktárcsapár, és újabb fél év kell egy teljes szetthez. Ez nagyon hosszú folyamat, nem is reménykedem már gyors megoldásban.”
Hamilton szerint nincs gond a fékekkel, sőt célzott arra is, hogy Rosberg eltúlozza a problémát. “Szerintem nagyon is jól érezte a fékeket Silverstone-ban. Mondhatni tökéletesen, semmi gondja nem volt. Részemről egyébként nincs probléma a fékekkel, teljesen rendben vannak” – szúrt vissza Hamilton.