A McLaren friss, de fejlesztések nélküli Honda-motorokkal vágott neki a Magyar Nagydíj hétvégéjének, a lassú, kanyargós pálya pedig kedvez a gyengébb erőforrással dolgozó csapatnak, így a második pénteki edzésen Fernando Alonso a 8., Jenson Button a 12. idővel zárt.


A spanyol pilóta azért figyelmeztetett, hogy az időmérőn már nem érdemes top10-es eredményt várni tőlük:
“Elégedett voltam az autó teljesítményével. Problémamentes péntek volt, sikerült végigvinni a programot, szóval pozitívan indult a hétvége. Persze a lényeg az időmérő, ugyanis ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Majd meglátjuk, holnap mennyire leszünk versenyképesek, és szerezhetünk-e pontot vasárnap.”
“Láthattuk már, hogy péntekenként egyes csapatok nem mutatják meg, mire képesek. Láttuk már, hogy a Williams nehéz, lassú autóval megy, aztán szombaton már versenyképesek. A második edzésen nem ment ma a Force India – szóval vannak autók, amelyek szombaton már valószínűleg előttünk lesznek.”
Jenson Button óvatos bizakodással értékelt: “Élveztem a vezetést, jó volt az autó. Utoljára Monacóban volt így, ami biztató. Jók az alapok” – utalt arra, hogy a Hungaroring hasonló, mint a monte-carlói pálya, ahol pontot tudott szerezni.