A lassú, kanyargós, hosszú egyenesek nélküli Hungaroringen nem igazán számít a motorerő, a Red Bull meg is táltosodott a pénteki edzéseken. A délutáni gyakorláson Danyiil Kvjat háromtizeddel Lewis Hamilton mögött lett a második, Daniel Ricciardo pedig úgy is hozta a 4. helyet, hogy elfüstölt a Renault-motor az autójában.


Edzésmotorról volt szó, így ez nem rontotta el az örömét, igen pozitívan beszélt a nap végén:
“Úgy gondolom, jó nap volt, jobb péntek. Versenyképesebbnek tűnünk, összességében mindkettőnknek jól ment ma. Nagyon remélem, hogy sikerül megőriznünk a pozíciónkat. Gondolom, hogy Rosberg azért előttünk lesz, de ha sikerül második erőnek maradnunk, az nagyon jó. Kár, hogy nem tudtam befejezni az edzést, megtankolva is igazán jól ment az autó, elégedett voltam a tempóval. Úgy látszik, sínen vagyunk” – értékelt atavaly a Magyar Nagydíjon győzni tudó ausztrál.
 
“Azért majd meglátjuk, mi lesz az időmérőn, lehet. hogy belehúznak. Hoztunk pár fejlesztést és a pálya is jobban fekszik az autónknak, mint a többségnél. Most elég közel voltunk a Mercikhez, de majd meglátjuk, hogy mennek holnap. Lehet, hogy ma több üzemanyaggal mentek” – tette hozzá.