Bár az illetékesek és bennfentesek tagadják, hogy a kérdés eldőlt volna, olasz források szerint a Ferrari 2016-ban már a williamses Valtteri Bottast versenyezteti majd veterán honfitársa, Kimi Räikkönen helyén.
Ha megy is a fiatalabb finn, az már biztos, hogy nem Felipe Nasr lesz az utódja, ugyanis hiába volt tavaly a Williams tesztpilótája a brazil újonc, ő az idei év után 2016-ban is marad a Saubernél.
A svájci csapat a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, hogy mind Nasrral, mind a svéd Marcus Ericssonnal szerződést hosszabbítottak a jövő évre.
F1: Nasr nem lesz Bottas utódja 1
F1: Nasr nem lesz Bottas utódja 2

F1: Nasr nem lesz Bottas utódja

F1: Nasr nem lesz Bottas utódja

F1: Nasr nem lesz Bottas utódja 7
F1: Nasr nem lesz Bottas utódja 8
F1: Nasr nem lesz Bottas utódja 9
F1: Nasr nem lesz Bottas utódja 10
Fotó megosztása:
F1: Nasr nem lesz Bottas utódja 11


“Örülünk Marcus és Felipe hosszabbításának, a korai időpont pedig bizonyítja, hogy a csapat és a versenyzők szerint is a jó irányba tartunk. Teljes mértékben bízunk Marcus és Felipe adottságaiban és képességeiben, mindketten szépen szerepeltek, tapasztalatokat gyűjtöttek, gyorsan tanultak. Örülünk, hogy a csapatunk tagjai, ők pedig pozitív hatással vannak ránk. A fiatal koruk ellenére profin dolgoznak a pályán és azon kívül is” – mondta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn.
“Marcus és Felipe máris komolyan dolgozik a jövő évi autó, a C35-ös fejlesztésén” – tette hozzá.
Nasr “kiesése” után a Williamsnél a Force India-s Nico Hülkenberg, a csapat saját tesztelője, Alex Lynn, esetleg a McLarennél csak kispadozó Kevin Magnussen vagy Stoffel Vandoorne jöhet szóba, ha Bottas tényleg lelép.