Lewis Hamilton 5:3-as győzelmi aránnyal, 17 pontos előnnyel vezeti az egyéni bajnokságot csapattársa, Nico Rosberg előtt a 2015-ös Forma-1-es idény felezőpontjának számító Magyar Nagydíj előtt. 
A címért tavaly is csak a némettel kellett megküzdenie, de a győzelem nem jött könnyen, csak a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon dőlt el a kérdés – Rosberg úgy véli, idén is képes lesz megszorongatni, sőt akár meg is verni a Mercedes angolját.
“Egyértelműen! Nagyon élvezem a Lewisszal folytatott küzdelmet, és meggyőződésem, hogy képes vagyok győzni, továbbra is bízom magamban” – mondta a spanyol Diario AS-nek.


A kérdésre, hogy mi változott az idény eleji gyengébb formájához képest, így felelt:
“Semmi, egyszerűen vannak ilyen időszakok. De semmi nem változott a munkámat illetően. Igazán, szerintem semmilyen műszaki vagy pszichológiai változásról nincs szó. Olyan ez, mint a kaszinózás: néha zsinórban hétszer bejön a lap, máskor meg nem akar összejönni.”
Tavaly Rosberg az időmérők tekintetében alaposan elverte Hamiltont (11:7), míg idén 8:1-re a címvédő vezet, de a német nem hiszi, hogy valódi hátrányban lenne a kvalifikációkon:
 
“Kétségtelenül nagyon erős, de tizedek kérdése a dolog. És amúgy is az a lényeg, hogy versenytempóban jobb legyen az ember.”
A kérdésre, hogy melyik pályán verheti egyértelműen Hamiltont, Rosberg így válaszolt: “Minden egyes hétvégén nagyon szoros a verseny, mindig benne van, hogy én győzök. Mindegy, hol vagyunk, tudom, hogy ha jól végzem a munkám, akkor megvan az esélyem, hogy legyőzzem őt.”