Daniel Ricciardo a lehető legjobb emlékekkel várja a hétvégi Magyar Nagydíjat, tavaly ő nyerte az időjárás miatt kalandossá vált futamot. “Imádom a forró európai versenyeket” – mondta Ricciardo, aki természetesen dicsérte Budapestet is.
“Nagyszerű pálya egy gyors időmérős körre, az egyik legjobb az egész évben. Szűk, kanyargós és huplis, sokat kell használni a kerékvetőket, szóval el kell menni a határokig. És ez nagyon jó móka. De ugyanezen okok miatt a verseny már kevésbé izgalmas szokott lenni.”
“A három tavalyi győzelmem közül a Magyar Nagydíj után voltam a leginkább felpörgött hangulatban, nagyon meg kellett dolgoznom a sikerért!”
Danyiil Kvjat élvezte a Hungaroringet kisebb sorozatokban, most nem rajong érte annyira. “Valószínűleg túl szűk a pálya a modern F1-es autók számára, de az időmérőn nagyon próbára tesz minket” – így az orosz pilóta. “Egy pillanatig sem lehet pihenni a körben, ez a legnagyobb különlegessége.”
“Minden csúcspontot jól kell eltalálni, nem szabad lecsúszni az ideális ívről. Nehéz beletalálni egy jó körbe, de ha sikerül, az nagyon szórakoztató. A várost imádom, a Duna mellett van egy kedvenc olasz éttermem is.”