A Forma-1-es show javításában a gumiknak is szerepet szánnak a döntéshozók, jövőre már nem a szállító, hanem a csapatok dönthetik el, melyik keverékeket szeretnék használni a hétvégéken. A Pirelli nem örül ennek, és figyelmeztetett, hogy akármibe nem mennek bele.
F1: Ultralágy gumit gyárthat a Pirelli 2


“Kellenek bizonyos korlátok, amelyek biztosítják, hogy nem sérül a biztonság és a Pirelli imázsa. Középút kell, ami ad bizonyos szabadságot, de a biztonságot és a cégünk megítélését nem veszélyezteti. Persze a cél, hogy még izgalmasabbá váljon a verseny, de azt is fontos lesz kommunikálni, hogy a változtatásokat a nézők kedvéért tesszük” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.  
A gyártó 2016-ra négyről ötre bővítheti a keverékkínálatát, a jelenlegiek mellé egy az utcai pályákra szánt ultralágy gumit gyárthatnak.
F1: Ultralágy gumit gyárthat a Pirelli 3


“Hivatalosan egyelőre nincs ilyen lehetőség, de foglalkozunk egy, hogy is mondjam, szuper-szuperlágy keverékkel, amelyet mondjuk Szingapúrban, Monacóban, az ilyen jellegű pályákon lehetne használni. Szóval igen, több keverékünk lesz. Sőt, akár még több is lehet, hogy tudjuk hozni a két-három kiállásos futamokat.”
“Az új gumit tesztelni is kell majd. Magyarország mg túl korai lenne erre, talán Szingapúrban vagy Abu-Dzabiban adnánk ki a pénteki edzésre. Persze ezek a dolgok állandóan változnak, van más elképzelés is, lehet, hogy valami speciálisabbat küldünk pályára.”