A Forma-1 szabályait előkészítő Stratégiai Munkacsoport számos ötletet áttekintett a versenyhétvégék felfrissítésére, a kvalifikációs és a tesztpilótás szombati futam mellett az is felmerült, hogy a versenyzők betétfutam keretében egyforma sportkocsikkal is megmérkőzzenek egymással.
Sportkocsikba ültetnék az F1-pilótákat? 1
Sportkocsikba ültetnék az F1-pilótákat? 2

Sportkocsikba ültetnék az F1-pilótákat?

Sportkocsikba ültetnék az F1-pilótákat?

Sportkocsikba ültetnék az F1-pilótákat? 5
Sportkocsikba ültetnék az F1-pilótákat? 6
Fotó megosztása:
Sportkocsikba ültetnék az F1-pilótákat? 7


Ez az ötlet marketingszempontok, a különböző piaci, szponzori érdekek miatt ugyan nem kapott támogatást, de a Red Bull csapatfőnöke, Christoan Horner szerint érdemes lenne újra meggondolni a dolgot.
“Szerintem izgalmas lenne a nézők és a versenyszervezők számára is valami olyasmi, mint régen a Procar, ahol az élversenyzők egyenautókba ültek, és úgy is lezavartak egy versenyt” – utalt az 1979-80-ban élt, az F1-et kísérő szériára, amelyben F1-es, túraautós pilóták küzdöttek BMW M1-esek volánjainál. 
“Nyilván a mai piaci viszonyok között nehéz lenne összehozni, de egyes versenyhétvégéken érdemes lenne kipróbálni. Akár korábbi pilótákat is visszahozhatnánk, hogy a régiek s az újak csapjanak össze. Manapság a Forma-1-es versenyzőknek nagyon sok ideje van, szóval érdemes lenne körbejárni ezt az elképzelést.”