A Williams a kiváló rajt és első etap után kénytelen volt beérni a 4-5. hellyel a Brit Nagydíjon, de a csapat versenyfőnöke, Rob Smedley szerint a csalódást keltő végeredmény ellenére nagyon is biztató volt a silverstone-i verseny. A Williams 60 ponttal áll a Ferrari mögött a konstruktőri bajnokságban (211-151), de az elmúlt három hétvégén 17-tel több pontot hoztak, mint az olaszok, így a cél egyértelműen a megelőzésük.
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 1
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 2

F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit?

F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit?

F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 16
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 17
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 18
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 19
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 20
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 21
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 22
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 23
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 24
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 25
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 26
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 27
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 28
Fotó megosztása:
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 29


“Úgy gondolom, hogy a hétvége összességében nagyon is pozitív volt számunkra. Sejtettük, hogy jó lesz az autó, és tényleg be is vált az összes fejlesztés. Bár folyamatosan közeledtünk, az idény kezdete óta ez volt az első hétvége, amikor egyértelműen gyorsabbak voltunk a közvetlen riválisunknál, a Ferrarinál. Gyorsabbak voltunk az időmérőn, és a verseny száraz szakaszában is hasonló előnyünk volt. Világos, hogy Silverstone-ban a száraz pályán a miénk volt a második leggyorsabb autó” – nyilatkozta Rob Smedley.
“Minden területen folyamatosan fejlesztjük az autót, állandó, kis lépésekben haladunk, ezután is jön még javulás. Igyekszünk egyre jobb helyzetbe kerülni, hogy megszerezhessük a második helyet, immár ez a célunk.”
Silverstone gyors vonalvezetése persze kedvezett a Williamsnek, de az autó még mindig gyenge az esőben, valamint ahogy Monaco megmutatta, a lassú, kanyargós pálya sem fekszik neki, márpedig a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon ilyen következik.
F1: A Williams elkaphatja a Ferrarit? 30


“Tisztában vagyunk vele, hogy a lassabb helyszíneken még vannak hiányosságaink, de képesek is vagyunk ezt elismerni. Komolyan vizsgáljuk, hogyan javítsunk ezen. Innovatív, okos megoldást keresünk, amellyel folytathatjuk a gyors tempós fejlődésünket, ugyanakkor felpörgethetjük a fejlődést ezen a területen is” – magyarázza Smedley.
“Egyértelműen nem szabad háttérbe szorítani azt, amiben jók vagyunk, nem köthetünk alkut. Javulnunk kell abban, amiben gyengék vagyunk, de az erősségeinket is tovább kell erősíteni.”