Ahogy köztudott, a Marussia fiatal francia tehetsége, Jules Bianchi tavaly október elején, az esős Japán Nagydíjon szenvedett borzalmas balesetet, amikor a pályáról lecsúszva nagy sebességgel egy másik autó mentését végző traktornak ütközött.


A Ferrari-nevelésű pilótánál diffúz agysérülést állapítottak meg, egyszerűbben fogalmazva az agya jelentős része összezúzódott, és bár az életét megmentették, azóta is kómában van – szülővárosában, Nizzában fekszik kórházban.
Édesapja, Philippe Bianchi a hétvégén adott újabb interjút, de nem voltak jó hírei, igen sötét képet festett mind fia állapotáról, mind a család helyzetéről a France Info rádiónak nyilatkozva:
“Elviselhetetlen, minden napos tortúra ez. Néha már-már beleőrülünk, az én szememben rosszabb ez, mintha meghalt volna. Mi sajnos nem tehetünk érte többet. Az idő múlik, én pedig egyre kevésbé vagyok bizakodó ahhoz képest, mint a baleset után két-három hónappal, amikor még jobb kilátások voltak a felépülésre. Eljön az a pillanat, amikor szembe kell nézni a helyzet súlyosságával.”
Bianchi: Ez rosszabb a halálnál! 3
Bianchi családja


Ha a fentiek alapján úgy tűnik, hogy a család a versenyző elengedését is fontolgatja, a továbbiak csak megerősítik ezt a benyomást:
“Meggyőződésünk, hogy azt nem akarná, hogy ha felébredne, súlyos, maradandó károsodásokkal éljen. Beszéltünk vele erről, azt mondta, nem tudná elviselni, ha valami hasonló történne vele, mint Michael Schumacherrel, sőt ha csak nem lenne képes versenyezni többé, ugyanis számára az az élet értelme” – magyarázta az apa.