Az amerikai motorsportban nevet szerzett Gene Haas projektje 2014 nyarán kapott Forma-1-es indulási engedélyt, de az alapos felkészülés érdekében csak a jövő évben lép be a Ferrarival szorosan együttműködő csapat.


A háttérben nagy erővel folyik a munka, és lassan időszerűvé válik a versenyzők kiválasztása is. Haas azt mondja, tíz pilóta szerepel a listájukon.
“10 fős listánk van. Mindenkivel tárgyalunk majd, aztán meglátjuk, mit lehet összehozni. Egyértelműen leginkább olyanokat szeretnénk, akik jelenleg is a rajtrácson vannak, tapasztalt pilóták kellenek” – nyilatkozta csütörtökön az FIA mexikóvárosi konferenciáján.
A fenti kitételek ugyan nem állnak a 2013-14-ben a Saubernél versenyző, idén viszont “csak” a Ferrari tesztelőjeként dolgozó Esteban Gutierrezre, de a maranellói kapcsolat, a mexikói szponzori hátszél és a Mexikói Nagydíj visszatérése őt is a jelöltek közé emeli.
“Gutierrezzel találkoztam már, rendes és tehetséges srác, a Ferrarinál pedig igen komoly szinten dolgozik. Pillanatnyilag bármi lehetséges” – mondta a 23 éves mexikói versenyző esélyeiről. 


Maga Gutierrez is hasonlóan óvatosan fogalmazott, amikor a kilátásairól kérdezték.
“Egyelőre korai lenne még a jövő évről beszélni, de egyértelműen több lehetőséget, alternatívát is mérlegelünk. Úgy gondolom, hogy a következő pár hónapban minden alakul majd magától” – kezdte, majd amikor konkrétan a Haasról kérdezték, így felelt: “Sok kapcsolatfelvétel történt, szóval várjunk egy kicsit.”