A még mindig csak 17 éves Max Verstappen idén mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál, de sokan már leendő bajnokként tekintenek a holland tinire. 


Ha minden igaz, a Ferrarinál is látnak benne valamit, ugyanis a hírek szerint ő is Kimi Räikkönen lehetséges utódjainak listáján szerepel – az viszont nem tűnik valószínűnek, hogy át is szerződik, ugyanis a Red Bull nagyon ragaszkodik hozzá, nem engedik el.
“Semmi értelme ilyesmiről spekulálni. Maxnak több évre szóló szerződése van a Red Bull-lal, a terv szerint jövőre is a Toro Rossónál versenyez” – nyilatkozta az osztrák szakember a holland De Telegraafnak.
Ami a tini legutóbbi, silverstone-i szereplését illeti, Marko így értékelt:
“Max nagyon ügyes volt pénteken és szombat délelőtt, de nem ment neki jól az időmérőn és a versenyen. Igen, szombaton műszaki hiba is hátráltatta, de a tapasztalatlanságán is sok múlik. Az például nem lenne fontos, hogy pénteken 3. legyen. Általában is úgy gondolom, hogy a Toro Rossónál egy kicsit ügyesebben kellene felépíteniük a versenyhétvégéket.”
A Ferrari egyébként a Red Bullban ülő Daniel Ricciardót is kinézte, de Verstappenhez hasonlóan őt is köti a szerződése, legalábbis 2016-ra.