Lewis Hamilton számára óriási csalódást hozott az idei Monacói Nagydíj, hiszen a szinte biztos győzelme ment füstbe, amikor nem sokkal a vége előtt a biztonsági autós szakaszban az élről állt ki kerékcserére, míg az üldöző csapattárs, Nico Rosberg és a ferraris Sebastian Vettel kint maradt.
A leintéskor a 3. helyen befutó címvédő a levezető körön az alagútra ráfordító kanyarban le is állt, kis ideig úgy tűnt, vissza sem viszi az autót a célba, nem fog részt venni a díjátadón. Ezen a hétvégén Silverstone-ban elárulta, mi is volt a leállás hátterében.


“Elképzelhetetlenül nehéz pillanatok voltak. Egyértelműen a pályafutásom legkeményebb pillanatai, amire csak emlékszem. De igazi hívő ember vagyok, szóval leálltam és imádkoztam egy kicsit, ez pedig erőt adott. Lehetőségem volt erőt gyűjteni, átgondoltam, hogy később ennek is pozitív hatása lesz.”
“Az eset segített felnőnöm önmagamhoz, és azt üzenhettem az embereknek, hogy mindegy, mit hoz a sors, van tovább.”
Hamilton ugyan láthatóan csalódott volt a dobogós ceremónián, de nagyjából higgadt maradt. Azt mondja, a srácokért tartotta magát.
F1: Hamilton imádkozni állt félre Monacóban 3


“Igyekeztem nyugodt maradni, ha kiborultam volna, a sajtótól hideget-meleget kaptam volna. És mára vannak olyan srácok, akik felnéznek rám, a viselkedésem befolyásolja, hogyan viselkednek mondjuk az iskolában vagy épp a közúton vagy akárhol. Szóval vannak magasabb szempontok is, van fontosabb üzenet: ne legyél önző, ne balhézz.”
“A legtöbben nem is gondolják, hogy a belünket is kihajtjuk a versenyen. És az ember igyekszik elrejteni a csalódottságát, mert amúgy a csapattársa profitálna belőle.”