Mivel a Mercedes legalább ugyanolyan erős, mint a tavalyi domináns szezonjában, a Ferrari pedig nem tudott igazán közel kerülni, az egyéni bajnoki címért idén is csak Lewis Hamilton és Nico Rosberg küzdhet. 4-3-ra az angol vezet a győzelmek terén, de a német ausztriai sikerével 10 pontra faragta le a lemaradását. 


Ma délután a hazai pályán ugyan Hamilton indul a pole-ból, de Rosberg legutóbb lerajtolta, ha most is sikerül neki, akkor még szorosabbá válhat a verseny. Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone legalábbis ennek drukkol.
“Nicón múlik, hogy megmentse ezt az idényt, szükségünk van arra, hogy izgalmassá tegye a dolgokat” – mondta a Timesnak.
Rosberg, Ecclestone és azok, akik nem szeretnék Hamilton újabb bajnoki győzelmét, esetleg abban bízhatnak, hogy az angol egyre magasabb fordulatszámon pörgő celebélete kihat a pályán nyújtott teljesítményére. A címvédő viszont azt állítja, hogy inkább csak erőt merít a playboy-életstílusból:
“Ezek a dolgok nem energiát vonnak el, hanem épp energiát adnak nekem. A 20-as éveim gyorsan elszaladtak, szóval most igyekszem a lehető legtöbbet élni úgy, hogy beleférjen az edzés, a jó sportszerelés mellett. Miért is ne tegyem, ha sikerül egyensúlyban tartanom a dolgokat?”