A Mercedes címvédője, Lewis Hamilton a héten a Forma-1-es trófeák minőségére panaszkodott, elege van a műanyag, szponzori logókat formázó díjakból. 
Főnöke, a Mercedes-csapat címzetes elnöke, háromszoros világbajnok Niki Lauda egyetért, ő maga nem is tartotta meg a sajátjait, a BBC-nek érdekes anekdotát adott elő.
“Én megszabadultam az összestől, mert az én időben a többségük ronda volt, számomra nem volt értékük, és amúgy is megvan a fejemben az emlék, nem kell mellé trófea. Ebből a szempontból igaza van Lewisnak, hiszen mire jó egy trófea? Lehet nézegetni, ha szép, de a többségük csúnya” – kezdte az osztrák legenda.
Lauda autómosásra cserélte az F1-es trófeáit 2
Lauda az 1982-es Brit Nagydíj serlegével


A BBC riportere felvetette, hogy Lauda állítólag egyet a helyi benzinkutasnak adott.
“Nem, az összeset!” – folytatta a sztorit az exversenyző. “A fickó nagyon örült, amikor meglátta az első trófeát, úgyhogy baráti gesztusként neki adtam, és mondtam neki, hogy ha ezután ingyen mosathatom nála az autómat, akkor mind az övé lehet. Így is tettem.”
És hogy mi lett velük?
“Három évvel ezelőttig ott is voltak, amikor egy barátom meglátta őket. A benzinkutas sajnos már meghalt, a trófeák pedig eléggé leromlott állapotban voltak, szóval a barátom elvitte és rendbe hozta őket, aztán a gyerekeim meg eladták őket az eBay-en! Most már fizetnem kell a kocsimosásért…”