A Toro Rossónál idén bemutatkozott Max Verstappen még mindig nincs 18 éves, közúton csak felügyelettel vezethet, de a Forma-1-ben máris sikerült magár haragítania több sokkal tapasztaltabb pilótát is.
A szakértők egy része által leendő világbajnokként kezelt, immár a Ferrarival is hírbe hozott holland tini nem jön zavarba ettől, sőt, egy friss interjúban oda is mondott a többieknek, amikor a versenyzők szervezete, a GPDA által készített közvélemény-kutatásról kérdezték.
F1: A tini pilóta beszólt a többieknek 2
Verstappen Buttonnal 2008-ban


“A GPDA szlogenje az együtt a versenyzésben, de amikor a többiek így kritizálnak a sajtóban, akkor adja magát a kérdés, hogy miért is lépnék be? Fizetem a tagdíjat és semmi haszna, akkor minek? Gondolják, hogy ekkora egókkal bárki is hallgatna egy 17 éves srácra?” – nyilatkozta az Algemeen Dagbladnak.
“Amúgy meg tényleg nem érdekel, mit mondanak rólam, én csak csinálom a magam dolgát a magam módján” – mondta a tapasztaltabb versenyzők kritikáiról, hozzátéve, hogy “fontos”, hogy még az elején tisztázza, nem lehet vele lekezelően viselkedni.
Nem meglepő módon GPDA felmérését sem tartja sokra:
“Szerintem ennek nem sok értelme van. Mindig mindenről beszélünk, aztán soha semmi sem változik, így van ez évek óta. Ha pedig mégis lesz valami változás, az nem a GPDA miatt történik majd.”