Az ausztriai versenyhétvégén nagyjából végig Nico Rosberg volt a jobb Mercedes-pilóta – a kicsúszás nélkül talán az időmérőn is verte volna csapattársát -, Lewis Hamilton mégsem használta ki a neki szánt szerdai tesztnapot, felmentést kért, a német vezetett helyette.
F1: Hamilton igazoltan hiányzott a tesztről 2
Szemüveget csináltatott?


A címvédő kedden este már zenész barátjával, Pharrell Williamsszel közös képet posztolt Monacóból, de a Brit Nagydíj előtt azt nyilatkozta, nem lustaságból hagyta ki a tesztet.
“Kihagyhatatlan orvosi vizsgálataim voltak, fontos volt megcsinálni őket, fontosabbnak tűnt ez, mint a tesztelés” – állította.
Hamilton az elmúlt három futamon kétszer is rosszul rajtolt, a kritikusai meg is jegyezték, hogy például a kuplungbeállításokon dolgozhatott volna a teszten, de ő azt mondja, a csapat nélküle is megoldotta a dolgot:
“Végig kapcsolatban voltam a csapattal a teszt alatt, megkaptam minden információt az elvégzett munkáról. Ami a rajtot illeti, végigvették a procedúrát, hogy kiderüljön, mi volt a gond a legutóbbi versenyen. A teszten szimulálták a rajtot, megtalálták a problémát, ki is javították.”