A Forma-1-ben 2007-ben 22 évesen bemutatkozott, majd 2008-as győzelmével az addigi legfiatalabb világbajnokká vált Lewis Hamilton ma, 30 évesen már kétszeres világbajnok, és bár úgy tűnik, épp most éli ki a versenyzés miatt elveszett tinédzseréveit, nem örül, hogy mennyire fiatal a mezőny.
Hamilton az F1-es kölykökre panaszkodik 2
Úriemberek helyett kölykök


“Túl sok kölyök van már a Forma-1-ben” – mondta a német Sport Bildnek, elsősorban a Toro Rosso 17 éves újoncára, Max Verstappenre utalva.
Kontrasztként a hőskort, az 50-60-as éveket hozta fel:
“Akkoriban a versenyzők mind úriemberek voltak, a hűség és a barátság fontos szerepet játszott. Azt hiszem, manapság nincsenek úriemberek a Forma-1-ben, mindenki csak magára gondol.”
A mostanában igazi playboyként élő Mercedes-pilótának más panasza is van: “Hiányoznak a csajok a paddockból. Férfiakkal van teli, ez már egyáltalán nem izgi.”
Hamilton a relatíve rosszul sikerült ausztriai hétvége után most hazai versenyén, a Brit Nagydíjon győzelemre készül, 2008 és 2014 után harmadszorra is nyerni szeretne Silverstone-ben. A győzelem jó előjel lenne, hiszen mindkét évben, amikor sikerült otthon nyernie, a bajnoki címet is vitte az év végén.