Lewis Hamilton nem igazán találta a ritmust az Osztrák Nagydíjon, és végül sima vereséget szenvedett csapattársától, Nico Rosbergtől. A futamgyőzelemmel Rosberg tíz pontra csökkentette hátrányát összetettben, így érthető, hogy Hamilton nem akar még egy kisiklást hazai pályán.

“Ausztriában egyetlen pillanatig sem nyújtottam csúcsteljesítményt” – mondta Hamilton, aki tavaly megnyerte a brit futamot. “Összességében nem volt túl jó hétvégém, a körülményeket figyelembe véve a második hely egyáltalán nem tragédia.”

“Silverstone viszont más. El sem tudom mondani, milyen jó érzés volt hazai közönség előtt a magasba emelnem a győzelmi trófeát, pláne az akkori nehézkes kezdés után. Ez az élmény örökké elkísér, és az idén is át akarom élni.”

Rosberg elismeri, hogy nehéz dolga lesz ezen a hétvégén. “Az időmérős rontástól eltekintve tökéletes hétvégém volt Ausztriában” – mondta Rosberg. “A pálya kedvez az autónknak, ismét erősek leszünk.”

“A közönség hihetetlen hangulatot teremt Silverstone-ban, és persze tudom, ki lesz a kedvenc. Nem adom majd olcsón a bőröm.”