A Mercedesnél a tartalékos Pascal Wehrlein mellett mindkét 2015-ös szezon közbeni teszten Nico Rosberg vezetett – pedig ezen a héten, Ausztriában Lewis Hamilton lett volna soron.
A kétszeres bajnok címvédővel nem a csapat tolt ki, épp ellenkezőleg, ő maga kért felmentést, ezt maga a Mercedes erősítette meg a Twitteren, elismerve, hogy ez akár előnyt is jelent majd Rosbergnek.
Rosberg 117 kört húzott le


Míg a Red Bull Ring-i győztes Rosberg a helyszínen maradt, majd szerdán vezetett, az Osztrák Nagydíjon amúgy formán kívül lévő Hamilton kedden este már a “tesójával”, a zenész Pharrell Williamsszel lógott Monacóban, ahogy ezt a Twitteren keresztül mindenki tudtára is adta.
A brit Sky Sportsnak nyilatkozva az egykori Renault-, Brabham, Lotus-pilóta, Le Mans-győztes Derek Warwick teljes értetlenségének adott hangot Hamilton húzását illetően.
“Ausztriában végig ő volt a lassabb, rosszul rajtolt, a helyében én gyakorolnám a rajtot, igyekeznék beállítani a kuplungot a Brit Nagydíjra. Egészen abszurdnak találom, hogy nemet mond a tesztre azért, hogy ki tudja kivel lógjon Monacóban. Versenyzőként az ember a lehető legtöbb időt szeretné tölteni az autóban, ha másért nem, hát azért, hogy ne a csapattárs üljön be. Számomra ez magától értetődő” – magyarázta.
Nagy haverok


Nem Warwick az első, aki szerint Hamilton egy kicsit “túltolja” a celebéletet, ami a versenyzés rovására mehet, korábban az 1996-os világbajnok, Damon Hill is kritizálta ezért a Mercedes-pilótát.
Hamilton egyébként a héten a brit Graham Norton Show forgatásán is részt vett, a beszélgetős műsorban épp arról beszélt, hogy ha nem sikerül neki megnyernie a bajnokságot idén, nem szeretné, ha csapattársa győzné le:
“Nem könnyű dolog ez. A csapat tagjaként minkét versenyző dolga az, hogy hozza a pontokat a konstruktőri bajnoksághoz, ugyanakkor egyéniben le akarjuk győzni a másikat. Illene azt mondanom, hogy ha nem én nyerek, akkor azt szeretném, ha a csapattársamnak sikerülne, de ez nem így van.”