A Force India komoly késéssel, alig két és fél nap tesztelés után vágott neki a 2015-ös idénynek, de az utolsó pillanatra összerántott idei autó kimondottan jól muzsikál, a silverstone-i csapat jelenleg a konstruktőri bajnokság 5. helyén áll.
Az alakulat már az idény kezdetén jelezte, hogy valamikor később a VJM08-as B változatát is pályára küldik, és bár azzal is késtek egy kicsit, a hét eleji ausztriai teszten már jó néhány alkatrészt kipróbáltak, a jövő hétvégi, hazai versenyükre, a Brit Nagydíjra pedig pályára is küldik az autót.


Az autót kedden vezető tesztpilóta, Eseban Ocon a spanyol El Confidencialnak azt mondta, az új változat “fantasztikus, szupergyors – majd Silverstone-ban meglátjuk, de nagyon gyors lehet”.
A Force India állandó versenyzőinek az első változatra sem lehet panaszuk, Nico Hülkenberg a múlt hétvégén a régi autóval az 5. rajtkockát szerezte meg, a futamon a 6. helyen ért be az Osztrák Nagydíjon, de a szakértők szerint a B autó akár egy másodperccel is gyorsabb lehet.
“A fejlesztések esetén sokszor fűt-fát ígér az ember, aztán fele sem valósul meg. Szeretném én magam kipróbálni az autót, mielőtt ítéletet mondok. De azért bízom benne, hogy előrébb lépünk” – mondta Hülkenberg. 
Sergio Perez egyetért: “Az adatok jónak tűnnek, de legyünk óvatosak. Talán nem érdemes olyan sokat várni rögtön az elején. Először hadd ismerjük meg jobban!”