Mivel a monzai szervezők egyelőre nem hajlandóak elfogadni a Bernie Ecclestone által a 2016-on túli szerződéshosszabbításban kért rendezési díjat, nemrég a korábban a San Marinó-i Nagydíjnak otthont adó Imola is bejelentkezett az Olasz Nagydíjért.


A hírek arról szóltak, hogy Imola a korábbi, németországi mintához hasonlóan éves rotációban vinné a versenyt, majd az Osztrák Nagydíjon ezt az F1 ura is megerősítette. Ecclestone-nak minden bizonnyal megfelelne, ha egy helyett két klasszikus helyszín dobná össze az általa követelt pénzt, de az autóklub feje (Automobile Club d’Italia, ACI), Angelo Sticci Damiani nem örülne a megoldásnak.
“Ami minket illet, az Olasz Nagydíjnak egyetlen helyszíne van: Monza. Én nem szeretnék két lakodalomban táncolni” – idézte a svájci Speed Week.
Az Olasz Nagydíj jövője természetesen a “nemzeti csapatot”, a Ferrarit is érdekli, de az elnök, Sergio Marchionne egyelőre kivár: “Hagyjuk Ecclestone-t, hadd tegye a dolgát, egyelőre nem szeretnénk beleavatkozni ebbe.” 
A Ferrarinak egyébként van saját, Forma-1-es verseny rendezésére is alkalmas pályája Mugellóban, de a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene nemrég kizárta, hogy elcsaklizzák az Olasz Nagydíjat Monzától, Maranellóban is azt tekintik a futam otthonának.