Ugyan a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton indulhatott a pole-ból, egy jó rajttal Nico Rosberg pár másodperc alatt lerendezte a versenyt. Az első kanyarban megszerzett pozíciót a német a leintésig nem adta ki a kezéből, így a legutóbbi négy futamból hármat nyert meg.

Rosberg hátránya tíz pont az összetettben, de Hamilton nem aggódik amiatt. Az angol szerint Rosbergnek csak két jó hétvégéje volt az idén, a monacói győzelmet ajándékba kapta egy rossz stratégiai döntés miatt.

“Nico Barcelonában és Ausztriában tényleg jobb volt, de ez nyolcból csak két alkalom. Szerintem ennyi belefér” – mondta Hamilton. “Nyolcból hét pole nem olyan rossz, Monaco nélkül valószínűleg nem lenne ilyen szoros az állás. Nicónak csak két erős hétvégéje volt eddig.”

“A csata még csak most pörög fel köztük” – dörzsölte a tenyerét Toto Wolff csapatfőnök. “Szerencsére az egész sokkal barátságosabb légkörben zajlik, mint tavaly, ami összefüggésben lehet azzal, hogy korábban jó barátok voltak. Biztos vagyok benne, hogy a karrierjük lezárása után ismét jó kapcsolatuk lesz.”