A Forma-1 2014-es szabályváltozásai műszaki, technikai szempontból kiemelkedő eredményeket hoztak, de a versenynek nem tettek jót: a fejlesztésekbe legjobban beletaláló Mercedes kihívó nélkül uralkodik, a futamokon pedig nem történik sok minden, ugyanis a pilóták az üzemanyaggal, a gumikkal vagy épp a fékekkel spórolnak.


Az elmúlt időszakban egyre több kritikus hang hallatszik a sportágon belülről is, most épp a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen mondta el a véleményét.
“Amikor én a Forma-1-be kerültem, mindenki számára izgalmasabb volt, tényleg az volt a csúcs, de jó rég volt már. Arra számítottunk, hogy az autók mindig gyorsabbak, izgalmasabbak lesznek, de jönnek a szabályváltozások, mindig igyekeznek lassítani őket” – nyilatkozta a francia Canal+-nek a még 2001-ben debütált Ferrari-pilóta.
“Meggyőződésem, hogy valamit tenni kell, hogy izgalmasabbá tegyük az F1-et a nézők számára, hogy látszódjon a sebesség, hogy egy kicsit veszélyesebb legyen a dolog. Ez is hozzátartozna. Senki sem szeretné, hogy valaki megsérüljön, de a veszélytől izgalmasabb az autóversenyzés.”