Kiváló szerződést kötött a Lotusszal Jolyon Palmer, hiszen a 2014-es GP2-bajnok Kína, Bahrein és Spanyolország után a következő öt fordulóban, azaz az európai szakasz összes további hétvégéjén is vezetni fog a pénteki első edzéseken, valamint az Osztrák Nagydíjat követő teszten is pályára lép.


“Alig várom, hogy újra vezethessem az E23-ast az edzésen és aztán az ausztriai teszten, főleg, hogy jó néhány futam óta nem ültem az autóban. Montrealban nagyon jónak tűnt a tempója, azaz a barcelonai teszt óta sokat fejlődtünk, jó lesz újabb kilométereket gyűjteni a legutóbbi alkalomhoz képest sokat fejlődött autóval” – mondta Palmer.
Palmer futtatásának levét Romain Grosjean issza, ugyanis Ausztriában, Nagy-Britanniában, Magyarországon, Belgiumban és Olaszországban is ő marad ki, Pastor Maldonadót a saját szerződése alapján nem lehet félreállítani.


“Eléggé megérzi az ember, hogy kimarad. Általában az első edzésen próbáljuk ki az új aerodinamikai fejlesztéseket, és akkor kapunk képet arról, hogyan módosítsuk a beállításokat a második edzésre. Így sokkal nehezebb eltalálni a beállításokat. Komoly hátrány, ezért is nem csinálják így a legtöbb csapatnál” – magyarázta nemrég a francia.
“De látni kell, hogy pillanatnyilag nem túl jó a pénzügyi helyzet a Forma-1-ben, a csapatok minden lehetőséget igyekeznek kihasználni a bevételek növelésére” – tette hozzá.