Tavasszal vetődött fel, majd a Pirelli nemtetszése ellenére a Forma-1 szabályait előkészítő Stratégiai Munkacsoport meg is szavazta, hogy 2016-tól a csapatok maguknak választhassanak gumikeverékeket a versenyhétvégékre.
Pillanatnyilag azonban úgy tűnik, hogy ez is a futam közbeni tankolás visszahozásának sorsára jut, ugyanis a csapatok a múlt hétvégi, montreali megbeszélésükön nem tudtak megegyezni a gumis újítás részleteiről, a Pirelli pedig nem is erőlteti a dolgot.


Az F1i.com megkérdezte az olasz gyártó motorsportfőnökét, hogy mi is a helyzet a tervvel.
“Azt nem állítanám, hogy már lekerült az asztalról, de az elképzelés elég romantikus, a valóságban nem hozna sok változást, ugyanis nagyon kicsit a mozgástér. Bizonyos őrült választásokat sosem engednénk, mint például szuperlágy keveréket Silverstone-ra, szóval végül mindenki nagyjából ugyanazokat a keverékeket választaná” – magyarázta Paul Hembery.
“Ez így nem fogja hozni a kívánt eredményt. Azért megvizsgáljuk, hogy a jövőben hogyan nyújthatnánk egy kicsit nagyobb mozgásteret olyan megoldással, ami ténylegesen növelheti a kiszámíthatatlanságot” – tette hozzá.