Az 1994 és 2008 között versenyző egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, David Coulthard szerint a Forma-1-ből jelenleg a pilóták számára is hiányzik az izgalom és az élvezet.


“A Forma-1 az Ayrton Senna, Alain Prost és Nigel Mansell által vezetett ficánkoló vadlovaktól mára rendszer-felügyeleti gyakorlatig jutott, amit Fernando Alonso nemrég a repülőgépek vezetéséhez hasonlított. Az a szomorú igazság, hogy a pilóták nem élvezik a mai F1-et, egyszerűen nem teszi őket próbára a vezetés. Persze most sem könnyű vezetni az autókat, most is a leggyorsabb, legkifinomultabb versenyjárgányok, de nem jelentenek elég kihívást” – magyarázta a BBC szakkommentátoraként dolgozó 13-szoros futamgyőztes.
A fentiekre jó példa volt az általában izgalmas, élvezetes Kanadai Nagydíj, amely idén csak azt hozta, mint a futamok többsége: fékkímélést és üzemanyag-spórolást.
“Az F1-nek újra szexissé kell válnia, kell, hogy ott legyen benne a veszély. Jelenleg az egyetlen veszély az, hogy végleg kiveszik belőle az ilyesmi. Nem titok, hogy néhány országban romlik a nézettség, szerintem ez nem véletlen egybeesés. A versenyzőknek nem szoftverrendszereket kellene menedzselniük, nem mérnökösködni kellene a volánnál, nem az üzemanyag és a gumik miatt kellene folyamatosan aggódni.”