A lotusos Romain Grosjean és a sereghajtó Manor angol újonca, Will Stevens a Kanadai Nagydíj 50. körében ütközött, amikor a francia pilóta a a sereghajtó lekörözése után túl korán húzott vissza a versenyívre. A manővert a Lotus bal hátsó gumija és a Manor első szárnya bánta, kanyarodás helyett mindketten kénytelenek voltak a bokszba hajtani.
Grosjean már a futam közben 5 másodperces időbüntetést kapott, majd a verseny után még két büntetőpontot is kiosztottak neki. Az áldozat, Stevens a futamot követően arról panaszkodott, hogy sereghajtóként nem kapnak elég tiszteletet a pályán.


“Ha egyesek így akarnak keresztülvágni a féktávokon, akkor abból balesetek lesznek. Értem én a kék zászlókat, értem, hogy el kell engednünk a többieket, de úgy gondolom, hogy mindig nagyon sportszerűen meg is teszem ezt. Cserébe viszont jólesne egy kis tisztelet, jó lenne, ha legalább egy autónyi helyet hagynának a kanyarbejáratnál, máskülönben mindkettőnk versenyének annyi” – magyarázta.
“Egy csomó autót elengedtem már ugyanott előtte, mert az az ideális hely erre. Nekem már tényleg nem volt hova mennem, kivéve a füvet, de azért ne ez legyen a szabály. Nem tudom, mi mást tehettem volna, az pedig, hogy őt büntették, bizonyítja, hogy ezzel a stewardok is egyetértettek.”
Stevens hozzátette, hogy ő nem kereste meg Grosjeant, hogy megvitassák a történteket: “Részemről bármikor szívesen látom, ha beszélni akar róla, de szerintem világos, ki volt a hibás.”


A hétvége kezdetén még a fiatal Max Verstappent leckéztető Grosjean javára legyen mondva, hogy míg a futamon már-már hisztérikusan kiabálta a rádión, hogy “Nekem jött, nekem jött!”, utólag elismerte a hibáját:
“Egy kicsit egyértelműbb is lehetett volna, hogy el fog engedni, de az én hibám, hogy annyira visszahúztam balra. Azt hittem, hogy előtte vagyok, és már a sikánra figyeltem, ami egy nehéz kanyar. De az én hibám volt, tanulni fogok belőle.”