A 2014-ben Montrealban első Forma-1-es futamgyőzelmét ünneplő Daniel Ricciardónak ezúttal siralmasan alakult a Kanadai Nagydíj, az időmérőn csak a 9. lett, a futamon pedig a 13. helyen, pont nélkül ért be. Az ausztrál pilóta nem értette, mi történt.


“A versenyen csak körözgettem, miközben vertem a fejem a falba. Szombaton még viccelődtem egy kicsit, remélve, hogy a vasárnap jobban alakul majd, a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez lesz. Furcsa ez, olyan volt, mint két évvel ezelőtt, amikor a 2013-as idényem legrosszabb versenyét teljesítve 15. lettem” – nyilatkozta a futam után.
“Jean-Eric Vergne akkor sokkal gyorsabb volt nálam, én pedig nem tudtam megmagyarázni, miért. Egy évvel később győztem ugyanitt, most viszont ott tartok, ahol 2013-ban. Meggyőződésem, hogy valami baj volt az autóval ma, tudom, hogy nem vagyok egy másodperccel lassabb Danyiilnál (9.) és nem felejtettem el vezetni.”
Ricciardo egyébként már szombaton sem volt valami jókedvű, arról beszélt, hogy a Red Bull idén képtelen fejleszteni az autót, nem találják a helyes irányt, nem működnek az újításaik. A csapatfőnök, Christian Horner szerint csak a montreali rossz forma miatt felgyülemlett feszültség bukott ki a pilótából:
“Azt hiszem, inkább csak a frusztráció beszélt belőle szombaton, mert nem volt elégedett a saját teljesítményével. A csapattársa megverte az időmérőn, miközben a tavalyi eredmény után igen sokat várt ettől a hétvégétől.”


“Szerintem viszont fejlődik az autónk. Malajzia óta minden egyes versenyre hozunk fejlesztéseket, és még sok minden jön ezután is. A lassabb kanyarokban továbbra is gyengébb az autó a tavalyihoz viszonyítva, az orrot érintő új szabályokat megéreztük ebben a tekintetben, de a srácok egyre jobban értik a problémákat, a következő futamokon előrelépések várhatók.”
Horner úgy vélte, Ricciardónak egyszerűen nem sikerült beállítania az autóját Montrealban.
“Egész hétvégén nem sikerült elcsípni a dolgot, nem találta az erre a pályára való beállításokat. Alaposan kielemezzük majd a történteket. Az autóján feljebb is srófoltuk a leszorítóerőt, hogy segítsünk neki, de valamiért másképp és jobban koptatta a gumikat, mint Danyiil. Kvjat nagyszerű munkát végzett, továbbvitte a monacói lendületét, megvolt az önbizalma, és mindent kihozott az autóból” – mondta az oroszról, aki egyedüliként hozott pontot Renault-motoros autóval.