Daniel Ricciardo egy évvel ezelőtt a Kanadai Nagydíjon első Forma-1-es győzelmét ünnepelhette, idén viszont nincs sok oka az örömre. Az ausztrál a 9. helyet szerezte meg az időmérőn, totális káoszfutam híján a dobogóra sincs esélye ezen a hétvégén. Nem kertel: a Red Bull egyszerűen nem fejlődik.


“Emlékszem, hogy egy évvel ezelőtt is ugyanitt ültem, és akkor is ugyanolyan ideges voltam, mint most, szóval talán ez valami jel” – utalt arra, hogy 2014-ben is elégedetlen volt a 6. rajthellyel, mégis győzni tudott.
“De valahogy nem találjuk a jó beállításokat, ez pedig egyre frusztrálóbb. Az elmúlt néhány futamra hoztuk a fejlesztéseket, de hogy őszinte legyek, igazából semmi javulás nem érzékelhető. Azt hiszem, pillanatnyilag nem tudjuk, mi is kellene és hogyan lehetne rájönni.”
“Igyekszünk, de semmi látszatja. Lehet, hogy hátrébb kéne lépni egyet, megnézni, hogy nem siklottunk-e el valami alapvető dolog felett. A motor tekintetében világos a helyzet, de valami van a kasztnival is, amit nem tudunk azonosítani úgy, mint tavaly.”
“Szerintem idén nem sikerült fejlődnünk. Nem a szándékon múlik, most pénteken is kipróbáltunk valami nagyobb fejlesztést, de valahogy semmi sem működik. Tavaly azért hoztak valamit a frissítések.”