A Monacói Nagydíjon a Toro Rosso 17 éves újonca csúnya balesetbe keveredett, amikor a lotusos Romain Grosjeant üldözve a célegyenes végén ráfutott annak autójára és a falban kötött ki.
A versenybírók a holland ifjoncot találták hibásnak két büntetőpontot és öthelyes rajbüntetést kapott a hétvégi Kanadai Nagydíjra.


A futamot követően többen is kritizálták Verstappent, Felipe Massa például veszélyesnek nevezte a tinit. A két versenyző a montreali versenyzői sajtókonferencián “beszélte meg” a minősítést.
“A verseny utáni interjúban, amikor még nem volt büntetés, megkérdezték a véleményemet, én pedig azt mondtam, hogy szerintem meg kellene büntetni, mert hibát követett el. Ezt mondtam, és most is így gondolom, mert ha valaki 17 évesen, újoncként ilyet csinál és megússza büntetés nélkül, az rossz” – mondta Massa.
“Úgy gondolom, hogy az FIA-nak határozottnak kell lennie, és végül így is volt. Én ennyit mondtam, és ezt most is tartom. A szabályok szerint kell versenyezni, és szerintem ő hibázott.”
Verstappen rögtön visszavágott Massának, a brazil veterán orrát beledörgölte a tavalyi Kanadai Nagydíjon Massa és a Force Indiá-s Sergio Perez között történt hasonló incidensbe.


“Nos, először is mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de én megnéztem az adatokat, és nem fékeztem később. A verseny során volt olyan, amikor később fékeztem, de a baleset körében nem, ugyanott vettem féktávot, ahol a megelőző körben, mégis megbüntettek. De én most már Kanadával foglalkozom, te pedig talán újranézhetnéd a tavalyi futamot, hogy akkor mi történt” – szúrt oda a tini.
A kétszer olyan idős brazil természetesen nem vette jó néven a kioktatást.
“Hát szerintem az egy kicsit más volt, nem? Mellette voltam, Perez pedig a féktávon változtatott irányt. Szerintem Grosjean nem változtatott irányt, nem? És a féktávon is ő volt elöl, szóval tessék, ez történt.”
Verstappen dacossága amúgy Grosjeannak sem tetszett, a francia Montrealban arról beszélt, hogy szerinte baj van a Toro Rosso-ifjonc hozzáállásával, aki bocsánatot sem kért tőle.
“Sokszor hibáztam én magam is, de tanultam belőlük és aztán dobogóra is álltam. Nincs azzal gond, ha az ember hibázik a versenyen, a kulcs az, hogy utána elismerje és tanuljon belőle – és bocsánatot kérjen attól, akivel ütközött.”
“Max nagyon-nagyon tehetséges, igazán figyelemreméltó az eddigi teljesítménye. De hibát követett el, és csalódtam benne, amiért nem akar tanulni belőle. A mai sajtótájékoztatón is ez volt, azt mondta, hogy nem fog változtatni a stílusán. De a Forma-1 veszélyes üzem, jó lenne, ha ezt észben tartaná.”