A Red Bull tavaly elveszítette ugyan négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt, de ez Christian Horner csapatfőnök szerint semmilyen hatással nincs az alakulat eredményeire. “Sebastian távozása nem ártott nekünk” – jelentette ki Horner.

“Daniel (Ricciardo) tavaly bizonyította, hogy képes ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint Vettel. Nincs pilótaproblémánk.” Ugyan az ausztrál csapattársa, Danyiil Kvjat sok kritikát kap, Horner az orosz versenyző mellett is kiállt.

“Danyiil pályafutása legjobb eredményét éppen Monacóban érte el, ami egyértelmű jele annak, hogy kezd egyenesbe jönni.”

A Red Bull idei sikertelenségét sokan azzal magyarázzák, hogy az aerodinamikai guru Peter Prodromou a McLarenhez igazolt, és Adrian Newey is kissé a háttérbe húzódott. “Több mint hétszáz ember dolgozik Milton Keynesben, a szervezetünk elég erős ahhoz, hogy bárki távozásával megbirkózzon. Adrian ráadásul továbbra is aktívan benne van az F1-es programban, csak más projektekkel is foglalkozik.”

“Az sem igaz, hogy a négy vb-cím után elkényelmesedtünk volna. Ennek éppen az ellenkezője igaz: ugyanaz a csapat vagyunk, amelyik négy egyéni és négy konstruktőri címet nyert, még többet akarunk.”

“Ami a Renault-val való közös munkát illeti, a következő hetekben dolgozzuk ki a jövőre vonatkozó elképzeléseket.” A Red Bull szerződése 2016 végéig érvényes a Renault-val.