A Williams 2014 végére a Mercedes mögött a második erővé vált, de 2015-re a nagyot fejlődő Ferrari egyértelműen megelőzte őket. A grove-i csapat Monacóban küszködött, de előtte általában végig hozták a pozícióból eredő maximumot, és ha lehet, ugyanezt szeretnék csinálni az idény végéig. Unalmas, statikus futamoknak örülnének.


“Általában ugyanoda kvalifikálunk, ugyanannyi pontot hozunk, ahelyett, hogy nagyra törő álmokat kergetve kockáztatnánk és valami őrültséget csinálnánk. Ez a múlt öröksége. Ennyi pontot hozhatunk és hozzuk is. De ez már óriási fejlődés eredménye, épp ezért is preferáljuk a lapos, unalmas futamokat” – ismerte el az Autosportnak a vezető versenymérnök, Rob Smedley.
Ami a hétvégi Kanadai Nagydíjat illeti, a szakember úgy véli, visszatérnek a Monaco előtti formához.
“Úgy gondolom, hogy a monacói eredmény ellenére Kanada nagyon is fekszik majd a Williamsnek, főleg a versenybeállítások mellett. Nagyszerű pálya a montreali, elsősorban az alacsony légellenállást és a nagy motorerőt díjazza, ezen a két területen pedig elég jók vagyunk. Már a hétvége kezdetén meg kell találnunk a jó beállításokat és a megfelelő gumikezelést, ha sikerül, akkor utána finomítgathatunk a csomagon.”