A Ferrari ugyan először letagadta, de az FIA hivatalos tájékoztatásából végül kiderült, hogy a Kanadai Nagydíj előtt elhasznált néhányat az idei szezonra rendelkezésére álló fejlesztési zsetonok közül. A Sport Bild szerint a frissítéssel 20-30 lóerőt nyertek az olaszok, átlendülve a 800 lóerős határon.

A lap tippje szerint jelenleg 815 lóerős a Ferrari motorja, míg a Mercedes a becslések szerint 830 lóerő körül áll. A frissített motort elvitte a Ferrari Montrealba, de még nem döntötték el, hogy beszerelik-e az autókba. A döntés csak csütörtök késő délutánra várható.

Az extra teljesítmény jól jönne a Ferrarinak a Gilles Villeneuve pályán, de Sebastian Vettel már így is az idei második motorját használja. A Mercedes két pilótája ellenben csak Kanadában vált a második motorra, az első hat fordulót ugyanazzal az erőforrással csinálták végig.

A Mercedes megbízhatóság szempontjából javított a motoron (ezt engedik a szabályok), de teljesítménnyel kapcsolatos fejlesztési zsetont nem játszott ki a csapat. “Akkora fölényben vannak, hogy nincsenek is rászorulva” – mondta a Red Bull motorspotfőnöke, Helmut Marko.

“Csak játszanak a mezőnnyel, annyi lóerőt felhasználva, amennyire éppen szükségük van. Hamilton és Rosberg továbbra is egymással fognak küzdeni a győzelmekért.”