Daniel Ricciardo tavaly a Kanadai Nagydíjon Forma-1-es pályafutása első futamgyőzelmével törte meg a Mercedes addigi uralmát. A Red Bull ausztrál pilótájának erre ugyan nincs sok esélye az idei autóval, de így is alig várja, hogy újra a montreali Gilles Villeneuve pályán vezessen.
“A győzelem miatt talán egy kicsit még jobban megszerettem, de már az első, Toro Rossó-s körömtől imádtam a pályát. Emlékszem, amikor visszaértem a bokszutcába, azt mondtam magamban, micsoda pálya! Lenyűgözött, mennyire jó, pedig csak egy installációs kört mentem” – magyarázta a csapat beharangozójában.


“Egyszerűen őrületesen élvezetes! Az autót rá lehet dobni a kerékvetőkre, csak úgy pattog. A gokartozásra emlékeztet, amikor tényleg az ember terelgeti a járgányt – én imádom ezt. Lehet neki nyomni, a cél a fal érintése. Rizikós, de csak úgy buzog az adrenalin. Már magányosan is nagy élvezet lenne, de 100 ezer őrjöngő néző mellett kész őrület.”
És hogy mi a gyors kör titka?
“Egyszerű a választás: némelyik pilóta inkább biztosra megy és benne hagy 5 századot a körben, hogy ne legyen gond, mások inkább rizikóznak, tövig nyomják, hogy még faragjanak egy kicsit az időn. Minél közelebb vagy a falhoz, annál gyorsabb a kör. Lehelj puszit a falra, és örülni fogsz, csókold keményen és mindennek vége!”