A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtök éjszaka közleményben tudatta, hogy pályázatot hirdet új Forma-1-es csapat belépésre a 2016-os vagy 2017-es idényre.


Az F1 jelenleg 10 csapattal működik, jövőre pedig belép az előző felvételkor indulási engedélyt kapott amerikai Haas, azonban a jelenlegi résztvevők közül 3-4 is pénzügyi gondokkal küszködik, túlélésük nem biztos.
“A Forma-1-es világbajnokság fenntarthatósága és jövőbeli sikeressége érdekében az FIA új pályázatot hirdet egy, a 2016-os vagy 2017-es bajnokságban indulni képes jelölt kiválasztására. A jelöltet a bajnokság hosszú távú érdekei alapján választjuk ki” – közölte a felügyelőszervezet.
Az ideális új belépőnek bizonyítania kell majd, hogy megfelelő anyagi és emberi erőforrásokkal rendelkezik, és hogy képes hozzáadott értékkel növelni az F1 színvonalát.
Az érdeklődőknek június 30-ig kell leadni a szándéknyilatkozataikat, a teljes pályázati anyagot pedig szeptember 1-jéig várja az FIA. A kiválasztás határideje szeptember 30., azonban megfelelőnek ítélt pályázat híján a szervezet dönthet úgy is, hogy nem vesz fel új csapatot.